Nybromodellen

Nybromodellen hette den tredje årliga revyn på Folkan i Nybro och den var en given succé hos både publik och recensenter. Publiken kallade det den bästa revyn hittills och Barometerns recensent skrev att revyn var politiskt vass med komiska poänger och att det inte fanns ett enda nummer som publiken inte kunde känna igen sig i.

Revyn var ännu mer lokal än tidigare och med en bättre blandning av sketcher, musik och videoklipp och detta gav uppenbarligen resultat.
Revyn spelades under april 2019 och ensemblen var densamma som året innan. Även Arif "Affe" Dodkanlou gästspelade som sig själv i en parodi på hans webbserie Affe möter från 24Nybro, och Nybros egen James Bond, Gunnar Schäfer, medverkade i en uppskattad videosketch.

Robin Sörbom stod i år för alla manus och sångtexter förutom ett nummer (Kalmars gator, text skriven av Anton Sörbom) och Therés Nordström som stod på scen både i år och förra året debuterade som regissör.
Thea Lundgren var musikansvarig och Caroline Ekström stod för koreografi. På scen stod Robin, Thea, Caroline och Therés tillsammans med Malin Byström, Patrik Gräns, Ludvig Nyberg och Rickard Pihl (då Johansson).


  • Från vänster: Ludvig Nyberg, Robin Sörbom, Therés Nordström, Patrik Gräns, Thea Lundgren, Caroline Ekström, Rickard Pihl
  • Namn: Nybromodellen
  • Framfördes: 5, 6, 12 april 2019
  • Manus & produktion: Robin Sörbom
  • Regi: Therés Nordström
  • Medverkande: Malin Byström, Caroline Ekström, Patrik Gräns, Rickard Pihl, Thea Lundgren, Therés Nordström, Ludvig Nyberg, Robin Sörbom