Ni har väl inte missat att vi i år stöder Riksförbundet för Cystisk Fibros, RfCF. 10% av överskottet från vårens revy kommer oavkortat gå till deras stiftelse som delar ut pengar till forskare som forskar om sjukdomarna cystisk fibros och primär ciliär dyskinesi.

Cystisk Fibros är en ärftlig och medfödd sjukdom som stör funktionen i bl.a. kroppens slembildande körtlar vilket gör att ett tjockt och segt slem produceras som i sin tur kan täppa till luftrör i lungor och skapa infektioner. Ca. var 40:e svensk beräknas bära på anlag för sjukdomen. Riksförbundet Cystisk Fibros (RfCF) är en organisation som arbetar för ett bättre och friskare liv, både för de som har cystisk fibros (CF) eller primär ciliär dyskinesi (PCD) och för deras familjer.

De arbetar bland annat med information om sjukdomen, aktiviteter för att ge samhörighet och stöd åt drabbade samt involvering av barn och unga som drabbas av sjukdomen. Genom sin egen stiftelse har de olika fonder som ger ekonomiskt stöd till forskning och vårdutveckling. (information från rfcf.se)


Kommentarer: 0
Idag är det internationella barncancerdagen. Vi har tänt ett ljus, gör det ni också! Alla barn ska få vara barn.

Kommentarer: 2
Under sommaren 2019 drog vår trogne medlem Ludvig Nyberg igång ett filmprojekt i Kalmar. I filmen medverkar förutom Ludvig även bl.a. Patrik Gräns, Caroline Ekström, Therés Nordström och Robin Sörbom. NybroTeatern har stöttat projektet och vi kan nu med stolthet visa filmen i sin helhet på vår YouTube-kanal. Släpp allt ni har och kolla in vår första inblandning i ett filmprojekt: Kärleksaffären!

Kommentarer: 0
Från och med idag kan ni köpa fysiska biljetter till vårens Nybrorevy. Dessa köper ni på Turistbyrån i Nybro Resecentrum (Stationshuset) och det går att betala med kort eller kontanter. Biljetterna kostar 160 kr. för vuxen, barn under 12 går gratis.

Turistbyrån har öppet måndag-fredag 06.45-17.00 samt söndagar 12.00-16.45, lördagar stängt. För mer info ring Turistbyrån på 0481-450 85 eller maila turism@nybro.se.

Det går såklart också lika bra att köpa biljetterna online (dygnet runt) genom att klicka här!

Kommentarer: 0
Nu är det snart dags för årets Nybrorevy på Folkets hus. Den 3, 4 och 8 april spelas Slutstation: Nybro.
Biljetter säkrar ni från måndag 3/2 på Turistbyrån i Nybro Resecentrum eller online genom att klicka här. Varmt välkomna!

Kommentarer: 0

<< Föregående ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 Nästa >>