Om oss

Nybroteatern är en lokal förening med fokus på kvalitet och innehåll. Vi skriver det mesta av vårt material själva och försöker behålla en lokal förankring i våra produktioner. Vi producerar såväl scenproduktioner som annan underhållning som t.ex. radio och film. Vi fokuserar i första hand på underhållning i form av revyer, barnföreställningar och humor.

Vi står både för egna produktioner och samarbetar gärna med andra lokala aktörer för att producera underhållning.
Vi har en gedigen erfarenhet och kunskap om teater och förhåller oss professionellt till allt vi gör, trots att vi är ett gäng glada amatörer. Nybroteatern är en ideell förening vilket innebär att vi styrs demokratiskt och har en demokratiskt vald styrelse som sköter föreningen och fattar beslut.
Vi samarbetar också med lokala studieförbund för att kunna göra vår teater mer tillgänglig för alla som vill vara med och arbetar i studiecirkelform. Vi hittar också på mycket kul ihop så som utbildningar och studieresor och vi jobbar gemensamt fram våra produktioner.

Vi söker alltid nya medlemmar, nya idéer, nya samarbetspartners och nya kontakter.
Välkommen att höra av dig, du också!HISTORIA

Nybroteatern föddes som en idé av den lokala teaterprofilen Robin Sörbom. Efter exposition i lokala tidningar och genom reklam på stan dök ett tjugotal personer upp på startmötet och föreningen bildades officiellt.
Redan när föreningen bildades fanns ett inlett samarbete med arrangörerna på Tingby Gård i Smedby om en revy. Revyn Meningen med livet skrevs och spelades under påskhelgen 2012.
Samma år spelades en sketchserie i radio, Välkommen till Slököping i samarbete med radioföreningen Amazing Music. Serien sändes i sju avsnitt i Radio Nybro.

Nybroteatern fortsatte att träffas och spela teater, kläcka idéer och studiecirkla, men det skulle dröja till 2016 innan man gjorde slag i saken att göra sin andra scenföreställning. Revyn Meningen med Nybro anspelar på första revyn men spelades i mars 2017 på scenen i Folkets hus i Nybro inför en publik på drygt 300 personer och sedan dess
har Nybroteatern aktivt spelat revyer på Folkets hus, barnteater på Gula Grillen och framöver planeras andra roliga produktioner. Föreningen växer ständigt och slog 2019 medlemsrekord, förvärvade ett nytt teaterförråd och planerar en av våra största produktioner någonsin.STYRELSEN

Hoppa till en personprofil:


Thea Lundgren - Ordförande
Sångerska och skådespelerska från Nybro som är utbildad på bland annat Stage4you i Torsås. Idag arbetar hon som musiklärare och är bosatt med pojkvännen Rasmus i Kalmar. Hon är aktiv som trubadur och sångerska i olika konstellationer.

Hon har en lång erfarenhet från musikens värld och har deltagit i otaliga shower, föreställningar och egna spelningar. Hon har en stor passion för musik och studerar till musiklärare på Linnéuniversitetet i Växjö. Thea har varit med sedan allra första startmötet 2011 och deltagit på ett eller annat sätt i samtliga våra produktioner hittills.


Robin Sörbom – Kassör
Nybrosonen som hunnit bo både i Växjö, Alvesta och Malmö och kommit tillbaka till hemstaden. Utöver teatern sysslar han också med musik och pluggar till filmvetare. Han började arbeta med amatörteater redan 2005 och 2011 tog han steget vidare och bildade sin egen grupp genom att grunda Nybroteatern. Sedan dess har han skrivit, producerat, regisserat och skådespelat och medverkat i nästan alla produktioner på ett eller annat sätt. Han har även ett stort intresse för film och har producerat, skrivit och regisserat novellfilmen Ingen natt och ingen dag. Förutom allt arbete med produktioner sköter Robin all ekonomi och administration samt har hand om t.ex. medlemmar och företagskontakter.


Caroline Ekström – Sekreterare
Kalmarit med stor passion för teater och skådespeleri. Ett annat starkt intresse är musik och sång. Teaterintresset växte fram under tiden på gymnasieprogrammet stage4you. Caroline jobbar som lärare i Kalmar där givetvis teater och sång tar en stor plats i undervisningen.

Caroline har medverkat i teaterns samtliga produktioner sedan sommaren 2017 och sköter även sekreterararbetet på våra möten. Sommaren 2019 medverkade hon även i Nybroteaterns första filmprojekt, Kärleksaffären, som vår medlem Ludvig Nyberg producerade, skrev och regisserade.


Patrik Gräns – Styrelseledamot
Musiker och skådespelare från Smedby. När han inte spelar teater spelar han bas i ett hårdrocksband i Kalmar och han har tidigare även spelat Vilhelm Moberg med Vissefjärda Teatergrupp. Patrik har en stor passion för musik, film och teater och när han inte umgås med sina vänner spenderar han gärna tid med gitarren, på teatern eller på att producera egna hemmafilmer.

Patrik har varit med sedan första produktionen 2011-2012 och har haft en självklar roll i nästan alla produktioner sedan dess. Sommaren 2019 medverkade han även i Nybroteaterns första filmprojekt, Kärleksaffären, som vår medlem Ludvig Nyberg producerade, skrev och regisserade.


Ludvig Nyberg – Styrelseledamot
Född i och uppväxt i Uppsala men bosatt i Kalmar sedan 2012.
Socionom som skriver manus, sångtexter och dikter på fritiden.
Står gärna på scen också och har medverkat i teateruppsättningar och diverse film- och TV-produktioner. Har blivit känd som ”Mannen utan lokalsinne” i Ingos reklamfilmer.

Ludvig har varit med sedan vår andra Nybrorevy 2018 och har sedan dess varit en självklar del av teatern. Sommaren 2019 skrev, regisserade, producerade och medverkade han i Nybroteaterns första filmprojekt, Kärleksaffären.