Om oss

Nybroteatern är en lokal förening med fokus på kvalitet och innehåll. Vi skriver det mesta av vårt material själva och försöker behålla en lokal förankring i våra produktioner. Vi producerar såväl scenproduktioner som annan underhållning som t.ex. radio och film. Vi fokuserar i första hand på underhållning i form av revyer, barnföreställningar och humor.

Vi står både för egna produktioner och samarbetar gärna med andra lokala aktörer för att producera underhållning.
Vi har en gedigen erfarenhet och kunskap om teater och förhåller oss professionellt till allt vi gör, trots att vi är ett gäng glada amatörer. Nybroteatern är en ideell förening vilket innebär att vi styrs demokratiskt och har en demokratiskt vald styrelse som sköter föreningen och fattar beslut.
Vi samarbetar också med lokala studieförbund för att kunna göra vår teater mer tillgänglig för alla som vill vara med och arbetar i studiecirkelform. Vi hittar också på mycket kul ihop så som utbildningar och studieresor och vi jobbar gemensamt fram våra produktioner.

Vi söker alltid nya medlemmar, nya idéer, nya samarbetspartners och nya kontakter.
Välkommen att höra av dig, du också!HISTORIA

Nybroteatern föddes som en idé av den lokala teaterprofilen Robin Sörbom. Efter exposition i lokala tidningar och genom reklam på stan dök ett tjugotal personer upp på startmötet och föreningen bildades officiellt.
Redan när föreningen bildades fanns ett inlett samarbete med arrangörerna på Tingby Gård i Smedby om en revy. Revyn Meningen med livet skrevs och spelades under påskhelgen 2012.
Samma år spelades en sketchserie i radio, Välkommen till Slököping i samarbete med radioföreningen Amazing Music. Serien sändes i sju avsnitt i Radio Nybro.

Nybroteatern fortsatte att träffas och spela teater, kläcka idéer och studiecirkla, men det skulle dröja till 2016 innan man gjorde slag i saken att göra sin andra scenföreställning. Revyn Meningen med Nybro anspelar på första revyn men spelades i mars 2017 på scenen i Folkets hus i Nybro inför en publik på drygt 300 personer.STYRELSEN

Hoppa till en personprofil:


Thea Lundgren - Ordförande
Sångerska och skådespelerska från Nybro som är utbildad på bland annat Stage4you i Torsås. Idag bosatt med pojkvännen Rasmus i Kalmar.
Aktiv som trubadur och sångerska i olika konstellationer.
Hon har en lång erfarenhet från musikens värld och har deltagit i otaliga shower, föreställningar och egna spelningar. Hon har en stor passion för musik och studerar till musiklärare på Linnéuniversitetet i Växjö.


Robin Sörbom – Kassör
Nybrosonen som flyttade till Växjötrakten. Släpper snart sitt tredje album med egen musik och började redan 2005 i Nybros teatervärld, då som scenarbetare hos Månskensteatern. Bildade Nybroteatern 2011 och har sedan dess både skrivit, regisserat, producerat och skådespelat flitigt.
Har även ett stort intresse för film och har producerat, skrivit och regisserat novellfilmen Ingen natt och ingen dag.
Läser filmvetenskap vid Linnéuniversitetet och den lediga tiden spenderas genom att skriva och skapa eller hos flickvännen Josefine i Malmö.


Rickard Johansson – Ledamot
Dokumentärfilmare, utbildad på Ölands Folkhögskola.
Bor med sambon Lina i Rockneby och tillsammans driver de produktionsbolaget Arrow Pictures som har producerat filmer som
Västgötaspetsen – En stor hund i en liten kropp och Nutidens utvandrare om svenskar i USA. De har även producerat reklam- och informationsfilmer för bland annat Nybro Kommun. Tillsammans har de även hunden Enya.


Patrik Gräns – Ledamot
Musiker och skådespelare från Smedby. Han har spelat i hårdrocksbandet Dark Dreams och har även spelat Vilhelm Moberg med Vissefjärda Teatergrupp. Patrik har en stor passion för musik, film och teater och när han inte umgås med sina vänner spenderar han gärna tid med gitarren, på teatern eller på att producera egna hemmafilmer.


Danie Hummel – Ledamot
Nybrobo som är född i Emmaboda med stor passion för teater och teknik. Föräldrarna drev under flera år Vissefjärda Teatergrupp, kända för sina kvalitativa tolkningar av Vilhelm Moberg och Danie hamnade ofta framför mixerbordet och hjälpte till på andra sätt. Idag är han aktiv i Nybroteatern både som styrelsemedlem, tekniker och röstskådespelare. Bor i Nybro med makan Sofie.